Általános Szerződési Feltételek

Kedves Vásárlónk! Rendelése leadása előtt szíveskedjen figyelmesen elolvasni az alábbi üzletszabályzatban leírtakat! A HidroFish-Tech Kft. a hatályos jogszabályokkal összhangban lévő feltételeket biztosítja ügyfelei számára.

Megnevezések a továbbiakban:

– HidroFish-Tech Kft. – ELADÓ

–Webáruház –WEBÁRUHÁZ

– Vásárló – ÜGYFÉL

A WEBÁRUHÁZON történő megrendelésekre a távollévők között történő szerződéskötés szabályai vonatkoznak. Az alábbi üzletszabályzat vonatkozik minden üzleti kapcsolatra, mely az ÜGYFÉL és az ELADÓ között a WEBÁRUHÁZ közvetítése által jön létre. Szerződéskötéskor az aktuális verzió az irányadó. Semmilyen tartalmilag, vagy más formában eltérő üzletszabályzat nem képezi részét a megkötött szerződésnek, hacsak erről ÜGYFÉL és ELADÓ között külön írásos megállapodás nem jön létre. A WEBÁRUHÁZON történő rendelés leadásával az ÜGYFÉL automatikusan elfogadja az üzletszabályzatban leírtakat, melyektől eltérni nem lehet. Bármiféle változtatás igénylése írásos formában történhet meg, és csak az ELADÓ jóváhagyásával válhat érvényessé.

A WEBÁRUHÁZON megjelenő tartalommal kapcsolatban, észrevételét megírhatja a következő email címre: morvai.gab@gmail.com

 

Az üzletszabályzat pontjai:

 • Ügyfélszolgálat
 • Impresszum
 • Szerződéskötés, rendelés leadása
 • Szerződés tárgya, a termékek ismertetése
 • Szerződés teljesítésének időtartama
 • Fizetési módok
 • Átvétel, házhoz szállítás
 • Elállás a vásárlástól
 • Garancia, reklamáció, panaszkezelés
 • Adatkezelés, adatvédelem, begyűjtött információk, korrigálás
 • Regisztrált felhasználók jogai
 • Jogi nyilatkozat

 

Ügyfélszolgálat

Ügyintéző: Morvai Gabriella

Telefonszám: +36-30-8787578

E-mail: morvai.gab@gmail.com

Telefonos ügyfélszolgálat hívható:

H-P: 08:00 – 19:00 Szo: 09:00 – 16:00

Személyes ügyfélfogadás kizárólag TELEFONOS EGYEZTETÉS alapján történik telephelyünkön: 7814, Ócsárd Kossuth L. u.9.

 

Impresszum

A HidroFish-Tech Kft. webáruház a következő webcímen érhető el: www.hidrofish-tech.hu

Üzemeltető: HidroFish-Tech kft.

Ügyvezető: Morvai Gabriella

Telefonszám: +36-30-878-7578

E-mail: morvai.gab@gmail.com

Székhely: Magyarország, 7814, Ócsárd Kossuth u. 9.

Cégjegyzékszám: 02-09-082848

Adószám: 25874873-2-02

Nemzetközi adószám: HU25874873

Bankszámlaszám: 11731135 25806339

Bank: OTP Bank Nyrt.

Devizaszámla: 11763316 43560882

Bank: OTP Bank Nyrt.

 

A webtárhelyet biztosító cég adatai:

Cégnév: HonlapCentrum Bt.

Székhely: 7624 Pécs, Nagy Jenő utca 20.

Telefon: +36 70 388 46 20 (Munkanapokon 8 és 16 óra között)

E-mail: info@honlapkeszites-pecs.com

Weboldal: https://www.honlapkeszites-pecs.com

Regisztráció

A HidroFish-Tech Kft. Webáruházban (továbbiakban Áruház) rendelést adhat le minden természetes vagy jogi személy (továbbiakban Ügyfél). Rendelés leadásával az Ügyfél szerződést köt az Áruházzal, egyúttal elfogadja, hogy az Ügyfeleknek szóló tájékoztatásokat elolvasta, és tudomásul vette. Rendelés leadása után az Áruház automatikusan e-mailes üzenetet küld a rendelési adatok részletezésével; mely a rendelés Áruház által történő elfogadását jelenti. A Portálon történő vásárláshoz nincs szükség regisztrációra, azoknak az Ügyfeleknek ajánljuk, akik gyakrabban vásárolnak. A számlázási adatokat minden esetben meg kell adni:

 • név/cégnév
  számlázási cím
 • adószám
 • szállítási cím
 • telefonszám
 • e-mail cím

A számla kiállításához meg kell adnia a vevő nevét, adószámát, címét és a szállítási címet. Kérem telefonszámot és/vagy email címet minden esetben adjanak meg az egyeztetést, későbbi konzultációs lehetőség érdekében. A napközbeni telefonszám közlése azért fontos számunkra, mert sürgős információk mellett a kiszállítás időpontját is telefonon egyeztetjük kedves Ügyfeleinkkel. Amennyiben telefonon nem tudjuk felvenni a kapcsolatot, a termékek szállítási ideje meghosszabbodhat.

A regisztráció során megadott adatait a vonatkozó adatvédelmi jogszabályok szerint megőrizzük és harmadik személyeknek nem szolgáltatjuk ki. A rendelés során megadott adatai a futárszolgálat részére a kiszállítás érdekében, célhoz kötötten kerülnek átadásra.

 

Felhívás

– Az Ügyfél felelőssége az adatok pontos kitöltése! A hibásan kitöltött adatok miatt bekövetkező fennakadásokért, hibákért az Áruház nem vállal felelősséget.

– A más úton (pl. e-mailes üzenet formájában) leadott rendelések egyedi megállapodásnak számítanak, így nem vonatkoznak rájuk a fentiekben, ill. más pontokban részletezett Általános feltételek.
A szerződés tárgya, a termékek ismertetése

A HidroFish-Tech Kft. (továbbiakban Áruház) olyan fogyasztási cikkeket (továbbiakban Termék) árusít végfelhasználók számára, melyek elsősorban intenzív haltelepek üzemeltetéséhez használatosak. A Termékekkel kapcsolatos részletes információk az Áruház honlapján találhatók meg, egyedi Termék adatlapokon. A feltüntetett információk a gyártók, vagy forgalmazók által közölt adatok. Ezen adatok folyamatos ellenőrzésére az Áruháznak nincs módja, így az esetleges eltérésekért nem tud felelősséget vállalni. Az Áruház fenntartja a jogot, hogy egyes Termékek forgalmazását előzetes bejelentés nélkül megszüntesse, akár egy rendelés leadása után is. Hasonlóképp fenntartja a jogot az előzetes bejelentés nélküli árváltoztatásokra; leadott rendelés esetén az árváltoztatások visszamenőleg nem válnak automatikusan aktuálissá, szükség esetén az Áruház egyeztet az Ügyféllel a változtatás szükségességéről. Ha nem történik ez ügyben külön egyeztetés, a már megrendelt Termék ára változatlan marad. Bizonyos Termékek esetében több választási lehetőség biztosított, melyek adott esetben különböző árkategóriákat is jelenthetnek. Egyes termékek árajánlat kérés alapján rendelhetőek meg. Az Áruház által küldött árajánlat 30 napig érvényes. Ha ez időben nem történik meg a rendelés, a későbbiekben új árajánlat kérése szükséges. Az Áruházban feltüntetett árak minden esetben tartalmazzák az a Magyarországon hatályos ÁFA értéket, vagyis bruttó áraknak minősülnek.

Rendelés
Ön a Portálon feltüntetett termékeket (a továbbiakban „Termékek”) a Portálon keresztül rendelheti meg. A megrendelés beérkezését a rendszer automatikusan azonnal visszaigazolja, feltüntetve az adott pénzösszeggel. Egyes termékek árajánlat kérés alapján rendelhetőek meg, az árfolyamokból eredő árváltozás miatt. Az Áruház által küldött árajánlat 30 napig érvényes. Ha ez időben nem történik meg a rendelés, a későbbiekben új árajánlat kérése szükséges. Ezen felül a rendelésről, árajánlat kérésről személyre szóló visszaigazolást küldünk 48 órán belül.

A rendelésre beszállított termékek várható teljesítési időtartamát az Áruház külön egyezteti az Ügyféllel. A megrendelések feldolgozása és kiszállítása hétköznapokon történik.

A HidroFish-Tech Kft. fenntartja magának a jogot, hogy a megrendelések beérkezésekor, amennyiben az Ügyfél adatainak valódisága kérdéses vagy értelmezhetetlen, az adatokat törölje, és az ezekkel az adatokkal feladott megrendeléseket érvénytelennek minősítse. A megrendelés jóváhagyása után elektronikusan a megrendelés már nem törölhető. A megrendelés visszavonását a vásárló vevőszolgálatunkon, elektronikus levelezési címen illetve telefonon teheti meg a megrendelés visszaigazolásától számított 24 órán belül.

Hibás rendelés teljesítés korrigálása:

Amennyiben a rendelés teljesítésében történt hiba (pl. sérült, hiányos, vagy nem megfelelő termék) korrigálást az Ügyfél e-mailes üzenet, vagy telefonos egyeztetés útján kérheti az Áruháztól.

A korrigálásnak több módja lehetséges: – A nem megfelelő termék cseréje megbeszélés szerint (pl. cserecsomag küldésével, személyes lebonyolítással, stb.).

– Az Ügyfélt jogosan megilleti a szerződéstől történő utólagos elállás gyakorlása (l. lejjebb).

 

Fizetés módja:

Rendelését csak abban az esetben tudjuk érvényesíteni (a fizetés módjától függetlenül), miután a vételár teljes összegét megkaptuk! Fizetés minden esetben banki utalással történik.

Akkor véglegesítheti a rendelést, ha az erről szóló nyilatkozatot megteszi. Tehát tudomásul veszi, hogy megrendelése fizetési kötelezettséget von maga után.

Kérjük, utalja át a teljes vételárat a visszaigazolásban vagy a jelen ÁSZF 1. pontjában megjelölt bankszámlaszámra (..). A megrendelt Termék kiszállítására a vételár a bankszámlánkon történő jóváírását követően kerül sor, ezért kérjük, a vételárat a visszaigazolás kézhezvételétől számított 3 banki napon belül elutalni szíveskedjék. Későbbi utalás esetén a szállítási határidő meghosszabbodik.

 

Szállítási- csomagolási költségek

A Termékek kiszállítása futárszolgálattal háztól-házig, a rendelésben megadott címre történik. Figyelem! A szállítási- és csomagolási költségek a vételáron felül fizetendők.

 

Szállítási határidő

Mivel a Termékekből készlettel nem rendelkezünk, a szállítási határidő mindig az adott rendelés függvénye. Telefonon, vagy e-mailben a szállítás várható határidejét a vállalat igyekszik megadni. Ha a várható szállítási határidő esetleg nem megfelelő, kérjük, hogy ezt a visszaigazolás megküldésétől számított 24 órán belül jelezni szíveskedjék.

Amennyiben a Termék nem érkezik meg Önhöz az egyeztetett időpontig, kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal, a problémát azonnal kezeljük!

A termékek szállítását megelőző napokban, telefonon vagy e-mailben időpontot egyeztetünk, hogy ne érkezzen váratlanul a szállítmány.

 

Átvétel, kiszállítás

A rendelések átvétele történhet házhoz szállítással, vagy személyes átvétellel telephelyünkön.

Személyes átvétel: Ócsárdi címünkön, (7814, Ócsárd Kossuth u. 9.) személyesen átvehetőek a rendelések. A személyes átvétel kizárólag előzetes telefonos egyeztetés alapján történik.

 

A vásárló megtekintési kötelezettsége

A Termék átvételekor köteles a leszállított Termékek mennyiségét és csomagolását ellenőrizni. A mennyiséggel illetőleg olyan, a Termék csomagolását is érintő károsodásokkal kapcsolatos észrevételeket, melyek az átvételkor megfelelő gondossággal észlelhetőek, csak akkor tudunk elfogadni, ha azt a szállítónak jelzik.

Amennyiben a csomagolást sérültnek ítéli, bontsa fel a csomagot és ellenőrizze az áru épségét!

Sérülés esetén kérjük, vetessen fel jegyzőkönyvet a szállítóval.

A Termék átvételét követően csak olyan hibákra vonatkozó észrevételeket tudjuk elfogadni, amely az átvételkor megfelelő gondosság esetén sem volt észlelhető.

 

Házhoz szállítást végző cégek:

A rendelések házhoz szállítását többnyire 3. fél megbízásával végezzük. Ehhez a 3. fél számára a szállítási címet, és az ügyfél telefonos elérhetőségét adjuk át, hogy a csomagot sikeresen kézbesíthessék. A 3. fél garantálja, hogy a kiszolgáltatott adatokat bizalmasan kezeli, és kizárólag a csomag sikeres célba juttatásához használja fel.

DHL: +36 29 556 000

TNT Wordlwide Hungary Kft.: www.tnt.hu

 

Garancia

Célunk, hogy vásárlóink elvárásait teljesítsük, különös figyelmet fordítva az esetleges reklamációkra. Ennek szellemében minden problémás esetet a lehetőség szerint a legrövidebb idő alatt igyekszünk orvosolni. Amennyiben a kiszállított termékkel kapcsolatban valamilyen hibát, vagy azon sérülést észlel, mihamarabb lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal.

Az általunk forgalmazott termékek döntő többsége meghatározott idejű garanciával rendelkezik. Ennek részletei mindig megtalálhatóak az adott termékhez mellékelt magyar nyelvű leírásban. A garancia érvényesítéséhez nélkülözhetetlen az Áruház által kitöltött és lepecsételt garancialevél megléte; ezt a dokumentumot gondosan őrizze meg! Garanciális meghibásodást az Ügyfélnek jeleznie kell az Áruház felé e-mail formájában, vagy telefonon. Előzetes megbeszélés szerint az Ügyfélnek gondoskodnia kell a hibás termék visszajuttatásáról, aminek költségei az Ügyfelet terhelik. A hibás termékhez feltétlenül mellékelni kell az Áruház által kezelt garancialevelet! A termék visszajuttatása után az Áruház a lehető leggyorsabban kivizsgálja a problémát. Tényleges garanciális hiba esetén az Áruház az alábbi lehetőségek valamelyikét vállalja:

– Saját forgalmazású termék esetén az Áruház a terméket kicseréli vagy megjavítja.

– Más cég által forgalmazott termék esetében az Áruház egyeztet a forgalmazó céggel, és az egyeztetéseknek megfelelően jár el, aminek részleteiről az Áruház tájékoztatja az Ügyfelet. A garanciális ügyintézés után az Áruház vállalja a kicserélt vagy kijavított termék visszajuttatását az Ügyfélhez, ennek költségeit az Áruház állja (kivéve, ha az Ügyfél személyesen veszi át a terméket az Áruház telephelyén).

Kérjük vásárlóinkat, hogy a csomagot a futár előtt bontsa fel és ellenőrizze annak, tartalmának sértetlenségét! Amennyiben a termékről felbontás után kiderül, hogy sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, vetessen fel jegyzőkönyvet a futárral.

 

Figyelmeztetések

– A garanciális meghibásodás során keletkező kapcsolt károkért (pl. vízkárok, élőlények elpusztulása, stb.) a gyártók és forgalmazók semmilyen felelősséget nem vállalnak!

– Egyes eszközök olyan használati tárgyak, melyek meghibásodása egyéb károkat is okozhat, ezért egyeztessen lakásbiztosítójával az ilyen jellegű károk rendezésének lehetőségeiről.

– A jótállással rendelkező termékek magyar nyelvű leírását figyelmesen el kell olvasni, és a leírtakat minden körülmények között be kell tartani. Ha a meghibásodás a nem rendeltetésszerű használatból ered, a garancia érvényét veszti.

 

Reklamáció, panaszkezelés

Az Áruház bármely termékével vagy szolgáltatásával kapcsolatosan az Ügyfél panaszt tehet az Áruház felé e-mail formájában vagy telefonon. Az Ügyfélnek a reklamáció okát részletesen közölnie kell az Áruházzal, adott esetben annak kérdéseire válaszolva. Telefonos panasztétel esetén az Áruház külön kérheti az Ügyfelet a panasz írásos formában történő megtételére, amennyiben annak komplexitása ezt indokolja. Jogos panasz esetében az Áruház törekszik a kölcsönös megegyezés szerinti megoldásra.

Amennyiben a két fél nem tud megegyezésre jutni, az Ügyfél a Békéltető Testülethez fordulhat panaszával. Eljárás esetén az Áruház köteles együttműködni a Békéltető Testülettel. A békéltető testületekre vonatkozó szabályokat a Fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 18-37/A §-ai tartalmazzák. A Békéltető Testület működéséről, és kapcsolatfelvételi lehetőségeiről a www.bekeltet.hu oldalon tájékozódhat.

 

Elállás a vásárlástól

A távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet szerinti elállási jogát a termék kézhezvételének napjától számított tízennégy munkanap elteltéig írásban gyakorolhatja, a Termék egyidejűleg történő visszaküldésével.

A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. Cégünk azonban követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését, a termék károsodása esetén a csökkentett vételár kerül visszafizetésre.

Abban az esetben, ha a terméket a vevő használatba vette, és nem tudja hiánytalan csomagolásban, karc-, és sérülésmentesen a HidroFish-Tech Kft. részére visszajuttatni, az elállási jog nem gyakorolható.

A megrendelés teljesítése előtt (fizetés előtt) bármikor visszamondhatja megrendelését, ezen szándékát e-mailben, telefonon, vagy személyesen közölheti. Kivételt képeznek az egyedi igények szerint készíttetett rendelések, amennyiben az egyedi termék gyártása már folyamatban van. Az Ügyfélnek jogában áll utólag, a vásárlás vagy áruátvétel után elállni a vásárlástól. Ez bármilyen átvételi mód esetén fennáll (tehát személyes átvétel vagy házhoz szállítás esetén is). Az Ügyfél a termék kipróbálása, használata után is élhet az elállás jogával. Az utólagos elállással kapcsolatos tudnivalók a továbbiakban olvashatók.

– Az Ügyfél a megrendelt termékek átvételétől számított 14 naptári napon belül jelentheti be az Áruház felé utólagos elállási szándékát a vásárlástól.

– Ügyfél a bejelentést megteheti írásos formában (e-mail, vagy levél útján), telefonon keresztül, vagy személyesen. Az elállás okát az Ügyfél nem köteles megindokolni.

– A bejelentést követő 14 naptári napon belül az Ügyfélnek kötelessége a termékeket visszajuttatni az Áruház részére, azok minden tartozékával, és lekezelt garancialevelükkel egyetemben. Az eredeti számla megléte nem kötelező, ill. a termékek bontatlansága sem követelmény. A visszaszállítás költségei az Ügyfelet terhelik.

– Az Áruház a termékek visszajuttatásától számított lehető leghamarabb, de legkésőbb 14 naptári napon belül visszatéríti a termékek vásárlási értékét. A pénzvisszatérítés kifizetésének módja előzetes megegyezés alapján történik.

– Az Áruház mindaddig visszatarthatja a pénzvisszatérítés kifizetését, amíg az Ügyfél nem juttatja vissza a termékeket, vagy azok visszaküldésének megtörténtéről egyértelmű igazolást (pl. csomagfeladás érvényesített dokumentációja) nem mutat fel.

– Az Ügyfelet a termékek visszaküldésének költségein kívül semmilyen extra költség nem terheli. Azonban az Áruház követelhet kompenzációt, amennyiben valamely termék hiányosan kerül vissza hozzá, vagy a nem rendeltetésszerű használat miatt károk keletkeztek valamely termékben.

Az utólagos elállás joga a következő esetekben nem gyakorolható:

– Egyedileg, kifejezetten az Ügyfél számára készített, előállított termékek.

– Romlandó, vagy minőségüket rövid ideig megőrző termékek: eleségek, vegyszerek, egyéb szavatossági idővel ellátott termékek.

Elállási/Felmondási nyilatkozatminta

(csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)

Címzett:

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:

Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja:

A fogyasztó(k) neve:

A fogyasztó(k) címe:

A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

Kelt:

 

Adatvédelem

A Weboldal kizárólag az üzemeltetéshez szükséges célokra használja a begyűjtött általános és személyes adatokat. A regisztráció esetén megadott adatok kizárólag a Weboldalon leadott megrendelések teljesítését, azok megerősítését, nyomon követését szolgálják. A vásárló szállítással kapcsolatos adatait és telefonszámát a Weboldal átadja a rendelést teljesítő, vele szerződésben álló szállító cégnek, amely ezen adatvédelmi nyilatkozatban foglaltaknak megfelelően, bizalmasan kezelik azokat, betartva az összes vonatkozó törvényi előírást.

A Weboldal a hatályos jogi követelményeknek megfelelően biztosítja az adatok megfelelő biztonságát – mind a hálózati kommunikáció (online adatkezelés), mind az adatok tárolása, őrzése (offline adatkezelés) során. Az adatokhoz minden esetben kizárólag az illetékes személy férhet hozzá.

 

Korrigálás

Ha az Ügyfél megrendeléskor hibás szállítási/számlázási adatokat adott meg, és ezt a rendelés leadása után észleli, jelezze az Áruház felé a hibás adatok korrigálását. Ezt az Ügyfél e-mailes üzenet formájában, vagy telefonon keresztül teheti meg.

Regisztrált Ügyfeleink, a belépést követően tudják korrigálni a megadott adataikat.

 

Jogi nyilatkozat

– A www.hidrofish-tech.hu weboldal (továbbiakban Weboldal) tulajdonosa a HidroFish-Tech Kft. (továbbiakban Tulajdonos).

– A Weboldalon található teljes tartalom (leírások, képek, anyagok, összeállítások, funkciók, stb.) grafikai és technikai megvalósítása szerzői jogvédelem alatt állnak, és a Tulajdonos kizárólagos tulajdonát képezik.

– A lapok tartalmát, egyedi funkcióit, grafikai és technikai építőelemeit sem részeiben, sem egészben felhasználni nem lehet a Tulajdonos írásos engedélye nélkül.

– Minden a Weboldal oldalain közölt hír, információ és adat változtatás nélkül kerül közzétételre, ezért azok tartalmáért semmiféle felelősséget nem vállalunk.

– A Weboldalon megtalálható információk és programok használatából bekövetkező bárminemű kárért, adatvesztésért a Tulajdonost felelősség nem terheli.

– Az információkat mindenki csak és kizárólag a saját felelősségére használja.

– A Weboldalon keresztül elérhető minden, harmadik személy által készített weblap tartalmáért az azt készítő személy vállalja a felelősséget. A Tulajdonos nem fogad el semmilyen felelősségre vonást az ezeken az oldalakon található hibákból, téves információkból adódó károkért. A Weboldalon forgalmazott áruk részletes jellemzői az árucikkek információs oldalain érhetőek el. Az ismertető leírásokat a Tulajdonos igyekszik pontosan közölni, de az esetleges pontatlanságokért felelősséget nem vállal.

– A Weboldalon történő rendelés feltételezi az Ügyfél részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra vonatkozóan.

– Az Weboldal üzemeltetői a szabadon megváltoztathatják termékeik árát vagy az azokhoz kapcsolódó határidőket. Bármely módosítás abban az időpontban lép életbe, amikor az online megjelenik a Weboldalon.

– A Tulajdonos fenntartja a jogot, hogy bármely szolgáltatását, vagy a Weboldal bármely tartalmát külön figyelmeztetés nélkül megszüntesse.

Minden, a Weboldalon felhasznált védjegy bejegyzett, és az illető személy vagy cég tulajdonát képezi. Ezt a felek kölcsönösen elfogadják.

HidroFish-Tech Kft.

Ócsárd, 2017.02.01.